mandag 13. september 2010

10-kroners marked

Tomeito, tomato - alltid i kjøleskapet. Bilde fra Store Norske Leksikon.
ICA har 10-kroners marked fra tid til annen, og da passer vi på å handle stort av de tingene vi bruker mye av, som bokstomater, knekkebrød, potetmos på pose (ja, tenk), kaffe, etc. Det gjelder å bestemme hvor mye penger man skal bruke på forhånd, ellers tar det lett overhånd. "Glassnudler? Hva er det? Det er på tilbud - vi kjøper ti pakker!" NEI. Vært der, gjort det, kasta masse mat. Man bruker ikke plutselig noe bare fordi det var på salg. Det blir liggende i skapet uten at man vet hva man skal gjøre med det. Til slutt kaster man det, eller man leter frem en oppskrift full av ingredienser man ellers aldri har i hus, også må man ut med masse penger for å kjøpe inn alt - også blir restene liggende i skapet til de kastes. Don't do it.

Vi har et slags system på handlingen. Det ryker hver uke, men vi forsøker, i hvert fall. Vi har skrevet en standard handleliste over alle de tingene vi til enhver tid må ha i hus, som brød, melk, kaffe, egg, mel, pasta, bokstomater, tannkrem, dopapir, etc. Dette utgjør frokostting og ingredienser til en 5-6 middagsretter som er gjengangere her i huset, pluss husholdningsartikler. Når en av oss skal på butikken, tar vi med handlelista. Vi krysser av de tingene vi har, og handler inn det vi er tomme for. Sånn vet vi alltid hva vi har i hus, og unngår å kjøpe altfor mye tullball på impuls. Sjennialt, om jeg må si det selv.

M:)

2 kommentarer:

  1. Allerede her ser jeg at master-handleista MÅ sprekke når den kryss-pollineres med kakekunstene dine: http://bakingbymonica.blogspot.com/

    lol!

    SvarSlett
  2. Ja, det er et trasig regnestykke ... Men tanken er god!

    SvarSlett