søndag 28. november 2010

Så tenner vi et lys i dag ...


Vi tenner det for glede. 
Det står og lyser for seg selv, 
og oss som er til stede. 
Så tenner vi et lys i kveld, 
vi tenner det for glede.

M:)

onsdag 24. november 2010

Fint!


Se så fine ting! Boksen til venstre fant jeg i boden - jeg hadde helt glemt at jeg hadde den. Den fantastiske brusflasken og esken med mintpastiller kjøpte jeg i en liten dagligvareforretning i Vika som selger en del amerikanske varer. Jeg bare måtte ha dem!


SE, da! Er ikke denne flasken utrolig lekker?!


Muffinsene er kladdemuffins med kremostglasur.

M:)

torsdag 18. november 2010

Gavekalender

Jeg synes tradisjonen med gavekalender er koselig. Samtidig synes jeg det er litt tullete med gaver og sjokolade hver dag til en guttunge på 2 år som verken ønsker seg noe eller skjønner greia med adventskalender. Derimot elsker han å synge. Derfor blir dette løsningen for meg i år:



Kort med tradisjonelle julesanger og noen aktiviteter - plukk ut 24, pakk dem inn, sett på tall og heng dem på kalenderen. Vips! Gavekalender uten stress, sjokolade og plastleker. Dessuten billigere enn 24 gaver à 20 kr.

Kortene kan blant annet kjøpes her:
www.familyvalues.no

Jeg mener også å ha sett dem på butikken i Oslo Museum, og de kan visst kjøpes hos bokhandlere og barneutstyrsbutikker også.

M:)

tirsdag 16. november 2010

Med Grimm og Gru - Mommy



Snart er det jul, og jeg håper NRK sender Grimm og Gru i år også - det har jo blitt tradisjon. Jeg husker fremdeles første gang jeg så denne merkelige musikalen hjemme i kjellerstua på Nordby sammen med en venninne. Jeg kan ikke ha vært mer enn 10 år gammel, kanskje? Vi nynnet på Mommy's home i flere uker etterpå, og siden har både sangen og musikalen blitt hengende ved meg.

Hvis du, som jeg, vil ha låta på spillelista di, er dette den eneste fine versjonen av sangen som jeg har funnet. Den finner du også på Spotify:



Enjoy!

M:)

tirsdag 9. november 2010

Steampunk!

Bilde fra Steampunk pictures.
Hørt om steampunk? Ikke jeg. Før nå! Og det føles litt som å komme hjem. Jeg kom over fenomenet gjennom bloggen Cake Wrecks (som forøvrig anbefales hvis du trenger en latter) - og klikket meg raskt inn her for å lese mer.

Wikipedia skriver dette om steampunk:  

Steampunk («damppunk», ordet er utviklet fra cyberpunk) er en type science fiction som baserer seg på dampmaskiner, luftballonger, mekaniske regnemaskiner og annen teknikk fra 1800-tallet. (...) Steampunk ble skapt som en samtidslitterær genre av forfattere som Jules Verne, H. G. Wells og Mark Twain.

Se denne fantastiske bryllupsinvitasjonen! Jeg får assosiasjoner til Carnivàle

Og se på bordpynten! Klokker og tannhjul galore.


I like. I love!

* de tre nederste bildene er fra www.epbot.com *

M:)

mandag 8. november 2010

Kyllingpai

Middagen skal helst være sunn, god, og kjapp å lage. I tillegg bør den varieres - pannekaker er ikke godt flere dager på rad, blir det meg fortalt. Her i huset blir middagen altfor ofte slengt sammen i siste liten, men i dag! I dag tok jeg meg sammen og lagde en veldig god kyllingpai. Det tar jo litt tid å lage og avkjøle deigen, men jeg er glad jeg tok meg tid i dag, for det er lenge siden vi har hatt en så god middag.

Se alle de fine, sunne grønnsakene!
KYLLINGPAI MED OVNSBAKT PAPRIKA

Paideig:
3 dl hvetemel
125g smør
4 ss kaldt vann

Smuldre mel og smør til kornete konsistens og samle deigen raskt med vannet. Legg i kjøleskapet en times tid (eller 20 min i fryseren om du har dårlig tid).

Trykk deigen ut i en paiform og prikk bunnen med gaffel. Sett formen kaldt igjen mens du gjør klart fyllet. 

2 stk kyllingfileter
2 paprika
Frossen spinat



Ferdig!
Skjær kyllingfiletene i biter og stek med bittelitt kyllingkrydder.
Del paprikaene i to, fjern frøene og det hvite, og og legg delene med skinnet opp på en bakeplate. Ringle over litt olivenolje. Sett under grillen i ovnen til skinnet begynner å bli svart. Del i biter.
La spinaten tine litt.

3 egg
3 dl melk
2-3 dl ost

Bland alt sammen.

Forstek bunnen på 200 grader i 10-15 minutter. Ha i kylling, paprika og spinat og hell over ost og egg-blandingen. Stek videre i ca 20 minutter. Server gjerne med en frisk salat og litt brød. Nam!


M:)

søndag 7. november 2010

Fy!

All min bloggetid vies bakebloggen min, og Sparemamma blir stemoderlig behandlet. Dårlige greier. Men nå er det over. Heretter skal det bli andre boller, og bloggen regelmessig oppdateres med små og store gladnyheter og småting.

Den nye trenden innledes med dette bildet fra en tidlig svipptur innom ... ja, kan du se hvor bildet er tatt? Hint finnes i en tidligere bloggpost.



 Er det ikke flott?

M:)