tirsdag 31. august 2010

En kort innledning ...

I 2003 kom jeg hjem til Oslo og drømmejobben etter fem års utlendighet. I 2004 møtte jeg Mannen, og i 2007 kjøpte vi leilighet sammen. I 2007 ble jeg også gravid, og i 2008 fødte jeg en nydelig liten gutt. I løpet av fødselspermisjonen min omorganiserte bedriften jeg jobbet i, og i 2009 ble jeg arbeidsledig. I mars samme år begynte jeg på et webdesignkurs, og etablerte samtidig et enkelpersonsforetak som frilansjournalist - et lite hobbyprosjekt til jeg fant noe bedre å gjøre, tenkte jeg.

... I juni 2009 var jeg gravid igjen. Dermed ble det ingen ny jobb på meg, og jeg frilanset som best jeg kunne frem til den nye permisjonen startet i mars i år.

Man blir ikke rik av å frilanse - i hvert fall ikke når man er helt nyoppstartet. Livet på en drøy inntekt og to barn er noe annerledes enn det var da vi var to voksne på to inntekter. Utenlandsreiser, oppussingsprosjekter, shopping og restauranter må vente på bedre tider.

Jeg starter denne bloggen for å bli mer bevisst - både over hva og hvordan vi bruker penger i familien, men også for å bli mer bevisst alle de andre tingene i livet som gir glede - de som ikke er avhengig av innholdet i lommeboka. For slike øyeblikk av glede er vi rike på. Og det gjelder å fokusere på det de dagene det kan være tungt å sjekke bankkontoen.

Så det er formålet her: Glede! Inspirasjon! Det enkle og gode liv! Velkommen!

M:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar