søndag 17. oktober 2010

17. oktober - Den norske epledagen


Det visste du ikke, det, men i dag er det faktisk den norske epledagen! Eplekake kan jeg ikke spise mer av, for det er like før det tyter ut av ørene på meg, så jeg gikk for en sunnere variant i dag. Vi hadde en diger pose Euroshopper-epler i kjøleskapet ...

... og her må jeg avspore litt, for det er en historie bak. Når du kjøper Euroshopper-epler vet man jo aldri hva man får. Men her forleden kjøpte jeg som vanlig en sånn pose epler, og da jeg kom hjem og åpnet den, fant jeg de mest fantastiske små vidundere! Knasende sprø, aromatiske epler som var røde helt inn i fruktkjøttet! Jeg tror de kalles sukkerepler? De var i hvert fall nydelige. Så tilbake på butikken med meg for å hamstre epler.

Anyway! Det ble juice av eplene i dag. Juicepressen kostet litt, men jeg har faktisk aldri angret på den investeringen. Man sparer fort inn de kronene på å presse juicen selv, fremfor å kjøpe juice på butikken. Og det blir tusen ganger bedre - og sunnere!


God epledag!

M:)

tirsdag 12. oktober 2010

Farvel, vakre vegg!



Den vakre villvinveggen vår må ned i løpet av høsten. Trist. Nå er den i det minste foreviget i all sin høstprakt.

M:)

mandag 11. oktober 2010

Smart harryhandel

SÅ mye bedre i Søta Bror.

Vi gjør det. Vi handler billig mat på svenskegrensa, nærmere bestemt Svinesund. Nærmere bestemt Nordbysenteret. Og du kan godt kalle det harry om du vil. Vi kaller det smart.


Vi er kjøttetere, og har dermed ekstra mye å hente på å handle i Sverige. Vi fyller fryseren med kyllingfileter, karbonadedeig, bacon og pølser. Og det er ikke bare prisene som er bra, men utvalget og kvaliteten også. Karbonadedeigen er virkelig utrolig god, og utvalget i pølsedisken gjør norske matbutikker og Gilde til skamme.

Jeg kunne skrevet et eget, indignert innlegg om det elendige pølseutvalget vi har i Norge. Men det får bli en annen gang.

Aller mest kunne nok vært spart dersom man hadde anledning til å raide norske billigbutikker. Men det har ikke vi. Dvs, Kiwi er vår foretrukne billigbutikk som ligger i akseptabel trillenærhet. Bare synd at det er umulig å manøvrere en barnevogn gjennom butikken ... Og dessuten er det altså dette med utvalget i Sverige. Derfor er det supert at Nettavisen har sammenlignet priser på Maximat og ICAMaxi - "våre" butikker, og bekrefter det vi selv har erfart: man sparer tusenlapper. 

Smart. I is it. 

M:)